Sokakat érinthet a fertőtlenítés témaköre, így elárulom néhány bevált tippemet. Természetesen nem mindegy, hogy mit kell fertőtleníteni, ezért az adott tippnél leírok minden fontos információt.

  1. Kakukkfű

A kakukkfüves inhalálást felső légúti megbetegedések, gyulladások esetén szoktam ajánlani, illetve alkalmazni. Nagyon intenzív illatú és ízű, aromás gyógynövény. Inhaláláshoz ugyanúgy kell alkalmazni, mint a klasszikus kamillát. Ám van egy óriási különbség a kétféle növénnyel történő gőzölés között: arc-, homloküreg gyulladás esetén tilos a kamillás gőzölés, mert a kamilla szárítja a nyálkahártyát, emiatt odaégeti a váladékot a nyálkahártya felszínére, ahelyett, hogy eltávolítaná. Tehát arc- és homloküreg gyulladás esetén sokkal-sokkal jobb a kakukkfű! Akiknek eddig ajánlottam, mindenki pozitív tapasztalatokról számolt be.

 

  1. Grepofit

Az Energy termékei közül kiemelem a Grepofit családot (kapszula, csepp, spray, orr spray). Mindegyik Grepofit termék tartalmaz grapefruitmag-olajat (természetes vírusellenes, antibiotikus és gombaölő hatású), echinaceát (a vírusellenes hatású bíbor kasvirág az elsődleges védelmi vonalat erősíti), szudáni hibiszkuszt (sok C-vitamint tartalmaz, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású), valamint gyulladáscsökkentő és összehúzó hatású zsályát (antibiotikus hatással is bír).

Milyen esetekben alkalmazhatod?

– megfázás

– influenza

– immunerősítés

– emésztőrendszeri probléma, fertőzés

– húgyúti gyulladások

– nőgyógyászati gyulladások, pl. HPV, Candida

 

  1. Teafaolaj

A fanyar illatú teafaolaj is nagyon széleskörűen alkalmazható az otthonunkban. A fentebb említett kakukkfüves inhalálást megturbózhatod 1 csepp teafaolajjal. Körömgomba esetén az egyik leghatékonyabb szer, naponta 2-3-szor is lehet vele kezelni a beteg körmöt, egészen addig, amíg a köröm le nem nő. (Zárójelben jegyzem meg, hogy azért a teafaolaj önmagában valószínűleg nem lesz elegendő a körömgomba kezelésére, mert az étkezésen, az életmódon is változásokat célszerű eszközölni.)

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

okl. fitoterapeuta természetgyógyász

 

Megosztom: