Ausztrália, bennszülöttek, gyógyítás, fertőtlenítés, gyógynövény, egy szóval: teafa. Én nap mint nap használom a teafa illóolajat legyen szó bőrápolásról, vegyszermentes takarításról, vagy akár megfázásról. Mesélek kicsit a teafáról és tippeket is adok, mire és hogyan érdemes használni.

A teafa (Melaleuca alternifolia) csodás hatásait az ausztrál bennszülöttek már régóta ismerik. Az 1770-es években Cook kapitány figyelte meg, hogy az ausztrál őslakosok a fa leveléből készítenek teát, s azt fogyasztják, innen ered a teafa elnevezés. A jótékony és erőteljes fertőtlenítő hatását azonban jóval később, az 1920-as évekbeli kémiai kutatásokkal sikerült kimutatni.

Lássuk, milyen testi panaszok esetén hatékony a teafa illóolaj!

A teafa jótékony hatásait mindenféle vírusos és gombás megbetegedés esetén megtapasztalhatjuk. Bevethetjük a következő esetekben:

– szájpenész

– afta

– megfázás

– torokfájás

– influenza

– pattanásos bőr

– fejtetű ellen

– körömfertőzés, körömgomba, Candida gomba

– Staphylococcus aureus ellen

– fogkő eltávolítása

Amennyiben a környezetünket is szeretnénk természetes anyagok segítségével tisztán tartani, használjuk a teafát! Én leggyakrabban a mosáshoz használom, íme a tippem: a vegyszerektől hemzsegő öblítőt kiválthatjuk ecettel, amihez csepegtessünk néhány csepp teafa illóolajat. Nemcsak fertőtleníti a ruhákat, de a friss illat is garantált.

Ha már ruhákról írok, feltétlenül meg kell említenem, hogy a teafa képes eltávolítani a golyóstoll nyomát a textilből.

Fontos: csak 100% tisztaságú illóolajat használjunk, mert a valódi hatóanyagok kizárólag ezekben találhatók meg!

Válogasson kedvére a webshopomban a minőségi, bevizsgált illóolajok között ide kattintva: PANAROM

 

Szeretettel:

Lívia, az Ön gyógynövényszakértője

fitoterapeuta természetgyógyász

(A cikkben olvasható információk tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, nem helyettesítik az orvosi diagnózist, és nem jelentenek útmutatást betegségek gyógyítására. Betegséggel kapcsolatban kérje orvosa vagy gyógyszerésze szakvéleményét!)

Megosztom: