De jó, hogy itt van! Már vártam!

Kelemen Lívia vagyok, az Ön természetgyógyásza. Már tizenéves koromban észrevettem, hogy különös szeretettel, érdeklődéssel fordulok a természetes gyógymódok, főleg a gyógynövények felé. A lelkesedés és az elhivatottság érzése az évek múlásával egyre inkább erősödött, így 2006-ban megszereztem a fitoterapeuta természetgyógyász szakvégzettséget. Természetes gyógymódokkal foglalkozó tanáraim között említhetem Gillich Istvánt és Béky Lászlót. Az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet vizsgabizottsága előtt jeles érdemjegyet szereztem a fitoterápia elméletéből és gyakorlatából egyaránt.

Lenyűgözött a gyógynövények egyedisége, szépsége és észrevettem, hogy minden egyes növény saját rezgéssel, energiával rendelkezik, amivel természetesen a terápia kiegészül. Eddigi életem során megadatott a lehetőség és szerezhettem tapasztalatot mind az oktatás, mind a gyógynövény‑terápia területén. Gyógynövényszakértőként a korábbi években sok-sok tapasztalatot szereztem, ám igyekszem a tudásomat folyamatosan csiszolni, gyarapítani. Mind a két szakmában nagyon előtérbe kerül az emberek személyisége, egészségi állapota, a tapasztalatok egymással történő megosztása. Fontosnak tartom a lelket, a másikra való odafigyelést, illetve azt, hogy az emberek egyre tudatosabban legyenek jelen a saját életükben

A gyógynövények elkötelezett híveként azt vallom, hogy az emberre test-lélek-szellem egységeként, azaz holisztikusan kell tekinteni. Nem elég csupán a testi tüneteket kezelni. Ha a lélek beteg marad, a tünetek ismét felüthetik a fejüket, hiszen a test a lélek színpada. A hosszú távú eredmény érdekében tehát célszerű a színfalak mögé is bekukkantani. A természetgyógyász konzultáció során a legjobb tudásom és tapasztalatom szerint segítek megfejteni, hogy az egyes betegségek milyen egyéni üzenetet hordoznak a beteg számára, illetve segítek meghatározni a szükséges terápiát is.

Misszióm, hogy minél több ember váljon test- és lélektudatosabbá a mindennapokban.

A fitoterapeuta szakvégzettségemet követően többek között a következő területeken szereztem tudást továbbképzések formájában:

Dr. Csomai Zita képzésén:

Differenciáldiagnosztika a természetgyógyászatban

Laborleletek értékelése 1. – Általános vérkép

Laborleletek értékelése 2. – Emésztőrendszer, máj

Laborleletek értékelése 3. – Hormonrendszer

Laborleletek értékelése 4. – Autoimmun, daganat, góc

Bélflóra regenerálás

Konnektív Felnőttképző Kft. képzésén:

A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) szindrómái

Komplementer hormonegyensúly tanácsadás

Hormonális egyensúly és a stressz kapcsolata

Bach-virágterápia

Egészségtudatos táplálkozás

 

Egészségtudatos cikkeimmel találkozhat a Vidéki Élet Magazin oldalán:

A gyógynövények mesés világa

A tavasz első gyógynövény hírnökei

A titokzatos vörös és fekete – a teák titka

Egy méregtelenítő csodaszer – az útifű maghéj 

A szépséges és jótékony bíbor kasvirág

Galagonya, az idős és a modern emberek gyógynövénye

 

Naturportal Online Magazin podcast show-ja, ahol a beszélgetőpartnerem dr. Jung Andrea és Császi András:

Holisztikus kezelés gyógynövényekkel (YouTube)

Holisztikus kezelés gyógynövényekkel (Spotify)

 

 Velem készült interjú:

A Mesevonal blogján:

“Vannak csodák, de tennünk kell értük” – Livi gyógytékája