A testünk nagyon bölcs: pontosan tudja, hova összpontosítsa a saját erőit. Ha van tartalékunk, akkor az öngyógyító rendszereink szépen működésbe lépnek. Ha van elegendő fizikai és lelki erőnk, akkor a szinte bármivel szemben ellenállók tudunk lenni. Mik azok, amikkel támogatni tudjuk a szervezetünket? Olvass tovább!

Oda kell figyelnünk, hogy mind testileg, mind szellemileg harmóniában legyünk önmagunkkal. A fizikai testünk nagyon meghálálja a rendszeres mozgást (a szabadban, friss levegőn végzett mozgás különösen ajánlott), a nyújtást, az egészséges, változatos és kiegyensúlyozott étkezést, a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztást; a lelkünket megörvendeztetjük, ha figyelünk a munka és a pihenés közti egyensúlyra. Mindennap kell szakítani legalább per percet a lelkünk gyönyörködtetésére: zene, tánc, alkotás, merengés, relaxáció, bármi szóba jöhet, ami valóban kikapcsol, feltölt.

Az őszi-téli meghűléses időszakban különösen kell támogatni a szervezetünket. Ebben nagy segítségünkre lehetnek a természetes gyógymódok, gyógynövények hatóanyagai. Kakukkfű, hársfa, bodza, lándzsás útifű, bíbor kasvirág, grapefruit, ánizsmag – csak hogy néhány szuper fertőtlenítő, roboráló gyógynövényt említsek.

Az Energy termékei közül kiemelem a Grepofit családot (kapszula, csepp, spray). Mindegyik Grepofit termék tartalmaz grapefruitmag-olajat (természetes vírusellenes, antibiotikus és gombaölő hatású), echinaceát (a vírusellenes hatású bíbor kasvirág az elsődleges védelmi vonalat erősíti), szudáni hibiszkuszt (kitűnő C-vitamin forrás, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású), valamint gyulladáscsökkentő és összehúzó hatású zsályát (antibiotikus hatással is bír).

A C-vitamin nélkülözhetetlen vitamin az év szinte minden szakában, különösen ősszel és télen. A Flavocel tabletta szudáni hibiszkuszból kivont természetes C-vitamint tartalmaz, így érvényesül gyulladáscsillapító és antioxidáns hatása. A tablettában található bioflavonoidok segítik a szív és az érrendszer egészséges működését, az illóolajai pedig erősítik a tüdőt, a hörgőket, a légutakat.

A nagyon sokak által kedvelt Vironal csepp jelentősen megnöveli a szervezetünk védelmi erejét, így könnyebben, hatékonyabban tudunk megküzdeni a különféle kórokozókkal, legyen szó vírusokról, baktériumokról, gombákról. A segítségével megelőzhető, illetve lerövidíthető a fertőző, gyulladásos betegségek lefolyása: tüdőgyulladás, influenza, arc-, homlok- és orrüreggyulladás, különböző vírusfertőzések. A Vironal erősíti a nyirokrendszert és az emésztőrendszer működését is.

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

okl. fitoterapeuta természetgyógyász

 

0
    0
    Kosár
    A kosár üres