„Hogyan erősíted az immunrendszered? Miket használsz? És a kisfiadnak miket adsz?” – Ezeket a kérdéseket tették fel nekem a legtöbben az utóbbi hónapokban. A kisfiam 2020 szeptemberében kezdett el óvodába járni, és azóta mindössze egy napot tartottam otthon „lábadozás” miatt. Én az a fajta anyuka vagyok, aki igyekszik figyelni arra, hogy ha úgy látom, valami bujkál a kisfiamban, akkor inkább otthon tartom. A cél mindig az, hogy annyira egészséges legyen, hogy testileg is valóban jól érezze magát az óvodában is. Ezzel természetesen másokra is figyelmet fordítunk, vigyázunk a többi gyerkőc egészségére is.

Az immunerősítés különösen trendi téma az utóbbi 1-1,5 évben. Mindazonáltal azt gondolom, hogy több annál, mint hogy hirtelen bekapkodunk ezt-azt. A kisfiam most 3,5 éves, a kezdetektől fogva figyelünk arra, hogy jó minőségű ételeket és italokat fogyasszon ő is. Egy Facebook posztomban írtam arról, hogy 4 éve nem nézünk televíziót, nincs is készülékünk. Úgy érzem, ez is része a testi-lelki egészségünknek.

Röviden bemutatom azokat a készítményeket, amiket rendszeresen szedünk annak érdekében, hogy az immunrendszerünk a topon legyen, amennyire lehetséges:

  1. VIRONAL bioinformációs gyógynövény-koncentrátum: a tüdő-vastagbél szervpárt támogatja ez a „csodacsepp”, kicsiknek-nagyoknak egyaránt jó megoldás.
  2. CISTUS COMPLEX bioinformációs gyógynövény-koncentrátum: kétféle bodorrózsa (Citus ladaniferus és Cistus incanus) kivonatát tartalmazó készítmény, amely így széles spektrumú megoldást nyújt a vírusok, baktériumok, gombák okozta megbetegedések ellen.
  3. C-VITAMIN: nekünk, felnőtteknek naponta 2000-3000 mg-ot szoktam adagolni, a kisfiamnak az ő életkorának ajánlott mennyiséget csepp formájában.
  4. D-VITAMIN: véleményem és tapasztalatom szerint a felnőttek napi adagja 2000-4000 NE (nemzetközi egység), a kisfiamnak naponta 400 NE mennyiséget adok rendszeresen, ősztől nyár elejéig.
  5. GYÓGYTEÁK: mi imádjuk a herbateákat, a jelenlegi helyzetben különösen ajánlom a bodzavirág, a fürtös menta, a kakukkfű, a hársfa, a bíborkasvirág, a citromfű teát; ezeket tetszés és ízlés szerint keverni is lehet.

+1 GREPOFIT SPRAY: van még egy kis természetes csoda a kezünkben, ha a torok, a szájüreg, a garat területét kell fertőtleníteni. A Grepofit spray grapefriutmag, echinacea, propolisz, fokhagyma hatóanyagainak köszönhetően segítséget nyújthat vírusos vagy bakteriális eredetű szájüregfertőzésekben, orrgarat- vagy torokgyulladás, fertőző mononucleosis, ínyvérzés és afta esetén.

Van még egy-két immunerősítő tippem, amiket szintén érdemes megfontolni:

  • hálaadás a nap kisebb-nagyobb örömeiért és szépségeiért
  • a napfény éltető erejének élvezése
  • minél több önfeledt mosoly és játék
  • az egészségi állapotnak megfelelő testmozgás
  • amikor csak lehetőség adódik, menjünk a természetbe, hogy könnyebben kapcsolódhassunk önmagunkhoz és a belső vezetőnkhöz

Szeretettel:

Lívia, az Ön gyógynövényszakértője

fitoterapeuta természetgyógyász

(A cikkben olvasható információk tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, nem helyettesítik az orvosi diagnózist, és nem jelentenek útmutatást betegségek gyógyítására. Betegséggel kapcsolatban kérje orvosa vagy gyógyszerésze szakvéleményét!)

Megosztom: