A reggeli hangulatunk megalapozza az egész napunk energiáját. Legalább is azt mindenképpen, hogy milyen energiával indulunk neki az az előttünk álló napnak. Én már jó ideje igyekszem odafigyelni néhány egyszerű dologra, hogy harmonikusabban teljenek a családi reggelek.

1) Ne kapkodjunk!

Mára már kitapasztaltam, mikor kell ahhoz felkelnem, hogy minden fontos reggeli teendőt kapkodás nélkül el tudjak végezni. A kapkodástól feszült, stresszes lesz az ember, tehát amennyire lehet, érdemes kiküszöbölni.

2) Adjunk időt magunknak a fürdőszobai készülődésre!

Nos, bevallom, hogy ez nekem nem mindig sikerül, mert ha a kis ovisom velem egyidőben ébred, akkor a kényelmes fürdőszobai készülődésnek lőttek. Viszont amikor van rá lehetőségem, akkor „királynőként” indul a napom.

3) Reggelizzünk!

Természetgyógyászként is arra próbálom inspirálni a vendégeimet, hogy ne sajnálják az időt a reggelire. Főleg a meleg reggeli (pl. sós vagy édes kása) segíti az emésztőrendszerünket, hogy könnyebben felébredjen, és megkezdje az enzimtermelést.

4) Olvassunk inspiráló gondolatokat!

Igyekszem úgy alakítani a reggeleimet, hogy el tudjak olvasni 1-1 rövid megerősítő gondolatot, ha úgy tetszik napi útravalót valamelyik klassz könyvemből vagy kártyámból.

5) Felejtsük el a mobilozást!

Mivel a reggeli harmónia, amit megteremtünk magunkban és magunk körül, kihat az egész napunkra, ezért reggel ne mobilozzunk! A képernyő bámulása szétkapcsolja a két agyféltekét, így eleve nehezebb a harmónia megteremtése. Helyette inkább tervezzük meg a napunkat, reggelizzünk együtt a szeretteinkkel és igyunk egy jó kis teát!

Szeretettel:

Lívia, az Ön gyógynövényszakértője

fitoterapeuta természetgyógyász

(A cikkben olvasható információk tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, nem helyettesítik az orvosi diagnózist, és nem jelentenek útmutatást betegségek gyógyítására. Betegséggel kapcsolatban kérje orvosa vagy gyógyszerésze szakvéleményét!)

Megosztom: