A zárt Facebook csoportomban feltett kérdésemre adott válaszok alapján úgy látom, hogy többeket is érdekel az ízületi problémák természetes gyógymódja. Az ízületeket érintő problémák nagyon sokrétűek lehetnek, ezért ebben a bejegyzésben a megerőltetéstől, sérüléstől sajgó ízületekre szeretnék megoldási lehetőséget mutatni.

A hagyományos kínai orvoslás (hko) szemszögéből nézve azt mondhatjuk, hogy az ízületek is (a vizeletkiválasztó szervrendszerrel együtt) a Víz elemhez tartoznak. Ezt leegyszerűsítve úgy is értelmezhetjük, hogy minden, ami erősíti a vesét, az erősíti az ízületeket is. Ezt tapasztalom a fitoterapeuta munkásságom során is, amikor a fájdalmas ízületekre szívesen ajánlok vízhajtó, vesetisztító és –erősítő gyógynövényeket, pl. fekete ribizlilevelet, csalánt, aranyvesszőfüvet, mezei zsurlót vagy ezek keverékét, általában kiegészítve valamilyen gyulladáscsökkentő hatású gyógynövénnyel (pl. körömvirág).

A 10 éves természetgyógyász tapasztalatommal bátran mondhatom, hogy van néhány Energy készítmény, amelyek szinte kivétel nélkül csodálatosan teszik a dolgukat, ha fájdalmas ízületeket kell rendbe tenni.

1) Az egyik ilyen az ARTRIN gyógynövényes krém, amit nem szabad lebecsülni csak azért, mert krém. Minden, amit a bőrünkre kenünk, az kb. 3-5 másodpercen belül ott van a vérkeringésünkben!

Az Artrin sok olyan gyógynövényt tartalmaz, amelyek képesek csökkenteni az ízületi gyulladás mértékét: gyömbér, fekete nadálytő, kanadai tuja, réti legyezőfű, vadgesztenye, babér, aranyvesszőfű, földimogyoró-olaj. Ezeken kívül tőzeget is tartalmaz, ami egy erős antioxidáns anyag, eredményesen használható mozgásszervi problémák esetén, ráadásul véd a káros sugárzások ellen is. Az Artrinban található Podhajska hőforrás termálvize kiegyensúlyozott arányban tartalmaz sokféle ásványi anyagot és nyomelemet, ennek a termálvíznek is erős gyulladáscsökkentő, regeneráló, fertőtlenítő, tisztító, vérbőséget okozó hatása ismert.

2) A RENOL bioinformációs gyógynövény-koncentrátum elsősorban a vese, húgyhólyag, a lép, a hármas melegítő ín-izomzat és a szívburok oldalágának energetikai pályáját harmonizálja. Ez a gyógynövénycsepp támogatja azoknak a problémáknak a gyógyulását, amelyek a fentebb említett energetikai pályák működésével kapcsolatban álló szervek nem megfelelő működéséből származnak. Például a vese és a húgyhólyag energetikai pályák nem megfelelő/diszharmonikus működése kapcsolatban áll olyan tünetekkel, mint amilyen a torokgyulladás, a hír orrváladék, a nyugtalanság, a szívfájdalom, a hideg kéz és láb érzete, gerinc- és ízületi fájdalmak. A Renolban fellelhető sokféle gyógynövény közül az ízületek szempontjából kiemelem a következőket: közönséges csarab, aranyvessző, réti legyezőfű.

3) A SKELETIN is támogatja az ízületek megfelelő működését és a csontok egészséges állapotát. Ez az étrend-kiegészítő szépiacsontot, kollagént, csalán- és csipkebogyó-kivonatot, halolajat és mangánt tartalmaz. Főleg a gyulladásos és degeneratív ízületi problémák esetén lehet érezni a jótékony hatását. A Skeletint szoktam ajánlani, ha az ízületi fájdalom az elhasználódás, kopás és/vagy gyulladás következményeként lép fel, de szépen segíti a túlzott terhelés (sport, megerőltető fizikai munka) miatt fájó ízületek gyógyulását.

Szeretettel:

Lívia, az Ön gyógynövényszakértője

fitoterapeuta természetgyógyász

(A cikkben olvasható információk tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, nem helyettesítik az orvosi diagnózist, és nem jelentenek útmutatást betegségek gyógyítására. Betegséggel kapcsolatban kérje orvosa vagy gyógyszerésze szakvéleményét!)

Megosztom: