Holisztikus állapotfelmérés


Szeretné megtudni, milyen terhelő anyagok, gócok (például nehézfém) bújhatnak meg az egészségügyi problémái hátterében? A szervezet méregterheltségi szintjének (holisztikus állapotfelmérés) részletes feltérképezését gyógyító beszélgetés egészít ki. Így válik holisztikussá, azaz a test–lélek–szellem hármasságát is magában foglalóvá a felmérés. Személyre szóló terápiás javaslatot kap tőlem a felmérés végén.

A hagyományos kínai orvoslás már 4000 évvel ezelőtt felfedezte, hogy minden betegség az ember megzavart energetikai rendszerére vezethető vissza. Az energetikai rendszer nem tud megfelelően működni, ha külső és/vagy belső méregterheltségek érik a szervezetet. A kívülről bejutó vagy magában a szervezetben keletkező mérgek negatív irányba befolyásolhatják az egyes szervrendszerek, szervek működését. Zavart szenvedhet többek között a hormonrendszer, az immunrendszer, az idegrendszer, az emésztőrendszer, a kiválasztó szervrendszer stb.

A szervezet működését egy dominólánccal lehet szemléltetni: amint az egyik láncszem, például az immunrendszer kidől a sorból, nagyon könnyen dönti magával a többi láncszemet is. Amint sikerül a szervezet egészét megerősíteni, a szervek, illetve szervrendszerek egészségesen tudnak működni és nehezebben szenvednek zavart.

A ma élő ember folyamatos és különféle stressz hatásoknak van kitéve, melyek óhatatlanul hatnak a szervezetre. Nemcsak a külső környezetből érkező mérgek terhelhetik a szervezetet, hanem a belső, lelki mérgek is. Ez utóbbiak közé sorolhatjuk többek között a mérgelődést, a lelkiismeret-furdalást, az önbántó gondolatokat, és még sorolhatnám. Amennyiben tisztában van azzal, hogy milyen lelki ok húzódik meg egy-egy betegség hátterében, a gyógyulás sokkal tartósabban, könnyebben mehet végbe, hiszen a gyökerénél fogja meg a problémát. Az emberre mindig holisztikusan kell tekinteni, azaz a test – lélek – szellem hármasságát kell szem előtt tartani.

Nem elég csupán a testi tüneteket kezelni. Ha a lélek beteg marad, a tünetek ismét felüthetik a fejüket, hiszen a test a lélek színpada. A hosszú távú eredmény érdekében tehát célszerű a színfalak mögé is bekukkantani. Terapeutaként legjobb tudásom és tapasztalatom szerint szívesen segítek Önnek is megfejteni, hogy a betegsége/állapota milyen egyéni üzenetet hordoz a számára, illetve segítek meghatározni a szükséges terápiát is.

Mely tényezők okozzák a civilizációs betegségeket?

– stressz

– kevés testmozgás

– az immunrendszer helytelen működése

– a szervezetbe bevitt túlzott mennyiségű mesterséges anyag, például adalékanyagok, ízesítők, tartósítószerek stb.

– a külső környezet hatásai, például radioaktív sugárzás, elektroszmog-terhelés

– fertőzések

– a szülők genetikai információi

– az ember lelkivilága

– érzelmi sérülések az átélt események hatására

– a várandósság alatt az anya testéből és lelkéből szerzett terhelők

Hogyan tud segíteni betegségek esetén a holisztikus állapotfelmérés?

A szervezet méregterheltségi mértékének feltérképezése során választ kap arra, hogy milyen gócok (például nehézfém, elektroszmog, lappangó vírus stb.) húzódnak meg a szervezetében. Az állapotfelmérés közben zajló gyógyító beszélgetés során a terapeuta segítségével rávilágítást kap arra, hogy a fizikai tünetek mögött milyen lelki folyamatok zajlanak, melyek akár folyamatosan újragenerálhatják a kellemetlen tüneteket. A felmérés során a test jelzi a terheltség helyét, okát.

Bemérhető az egyénnek megfelelő vitaminok, étrend-kiegészítők, egyéb készítmények, vagy éppen kozmetikai termékek stb. alkalmassága.

Az állapotfelmérés végén a vendég személyre szabott terápiás javaslatot kap, mellyel tudja segíteni, támogatni a gyógyulást, a regenerálódást. A cél az, hogy a szervezet öngyógyító rendszerei mozgásba lendüljenek.

A felmérést követő 4-5 hónapban a terapeuta nyomon követi az egyén állapotát, és az ismételt találkozások, a kontrollok alkalmával segíti az elindított, jó irányú folyamatokat. Így a terápia teljesen egyénre szabott, irányított és ellenőrzött.

A méregterheltségi szint felmérése nem helyettesíti az orvosi diagnózist!

Mely esetekben ajánlott a holisztikus állapotfelmérés?

– allergia, asztma

– bőrproblémák, például pattanásosság, ekcéma, bőrszárazság, pikkelysömör

– légúti fertőzések

– vírusos fertőzések, például HPV, influenza

– bakteriális fertőzések, például hólyaghurut, homlok- és arcüreggyulladás

– fejfájások, migrén

– fáradékonyság

– emésztési zavarok, problémák, például puffadás, székrekedés

– alvászavarok

– idegrendszeri problémák, depresszió, pánikbetegség

– hormonális problémák

– szív- és érrendszeri problémák

– cukorbetegség

– zsíranyagcsere-zavarok

– nőgyógyászati és húgyúti problémák, például ciszták, menstruációs rendellenességek, fertőzések, prosztata problémák

– csont- és ízületi, mozgásszervi betegségek

– gyermekvállalási nehézségek

– autoimmun betegségek

– tumoros megbetegedések

Hogyan történik az állapotfelmérés?

Az állapotfelmérés előtt a testről el kell távolítani a fém ékszereket, illetve a mobil telefont. A vendég egy fémrudat tart a kezében és közben a terapeuta méri a méregterheltséget, illetve irányítja a beszélgetést. A felmérés teljesen fájdalommentes.

Hány éves kortól lehet elvégezni az állapotfelmérést?

Nincs sem alsó, sem felső korhatár: bárkinél elvégezhető a felmérés.

Van-e ellenjavallata a holisztikus állapotfelmérésnek?

A méregterheltségi szint felmérésének nincs ellenjavallata.

Mit kap az állapotfelmérés és a kontroll találkozók alkalmával?

– megoldást a problémájára

– objektív rálátást nyer saját magával kapcsolatban, így jobban meglátja a problémája gyökereit, bizonyos összefüggéseket

– jobban megismeri önmaga és a szervezete működését

– ha szükséges, akkor továbbirányítom szakorvoshoz, más területen működő természetgyógyászhoz

– nemcsak gyógynövényes terápiás javaslatot hall, hanem segítő technikákat, módszereket is mutatok, melyek segítségével könnyebben tudja megélni, kezelni a helyzeteket

– nem utolsósorban teljes odafigyelést, amikor az együtt töltött idő csak Önről szól

Mit mondanak azok, akik már kipróbálták a holisztikus állapotfelmérést?

Kattintson IDE és olvassa el!

 

Kérjen időpontot most: 06-20/595-3062